Danes čez noč in v torek čez dan bodo reke v večjem delu države naraščale. Najbolj bodo narasle reke na Štajerskem, predvsem na območju Slovenskih goric, v Posotelju in na Dolenjskem ter celotnem vzhodnem delu države. Posamezne reke na teh območjih se bodo popoldan in zvečer razlivale ob strugah, na več mestih pa lahko pride do zastajanja in poplavljanja padavinske vode. Vodnatost rek na teh območjih bo velika. V  torek in naslednjih dneh pa pričakujemo ponovno močnejše naraščanje rek po vzhodnem delu Slovenije.

Gasilci PGD Grabšinski bregOPOZORILO - ZEMELJSKI PLAZOVI


Po podatkih Geološkega zavoda Slovenije je v ponedeljek ponoči in torek (15. 5. 2023 in 16. 5. 2023), zaradi napovedanih povečanih padavin, povečana verjetnost pojavljanja zemeljskih plazov predvsem v vzhodnem delu Slovenije.
Do pojavljanja zemeljskih plazov lahko pride tudi v ostalih predelih Slovenije. Verjetnost pojavljanja zemeljskih plazov se bo povečevala sorazmerno s količino padavin. Prebivalci naj bodo pozorni na pojavljanje sprememb na tleh, objektih in pobočjih. Še posebej naj bodo pozorni na pojavljanje svežih razpok, posedanje in zdrse zemljine ter na površinsko zastajanje vode. V primeru pojava sprememb na tleh ali objektih ter v primeru sprožitve plazu pokličite na številko 112. Podrobnejša priporočila so dostopna na spletni strani Geološkega zavoda Slovenije.
Naši podporniki

  • Sponzor1
  • Sponzor2
  • rthrt htr hrth rt