13.12.2020 - Poziv k donaciji za gasilce PGD Grabšinski breg

Doniraj brez lastnega finančnega vložka


Leto 2020 je posebno tudi pri gasilcih na področju organizacije različnih prireditev s katerimi smo gasilci poskrbeli za dodaten vir financiranja gasilskega življenja. Ker le teh v tekočem letu skoraj ni bilo se s tem prispevkom obračamo na vas s prošnjo po finančni pomoči katere bomo izredno veseli, da bomo tudi v prihodnje nadaljevali humanitarno poslanstvo, ki nam je zaupano. 

Ker se tekoče leto nezadržno približuje izteku smo se želeli gasilci tradicionalno oglasiti do Vas osebno in vsakega gospodinjstva  občine Juršinci ter vam želeli voščiti vesele Božične praznike ter seveda srečno novo leto 2021 in ob tej priložnosti izročiti koledar za naslednje leto. Tokrat temu ne bo tako in vas koledarji čakajo v vašem poštnem nabiralniku, ki vam jih bodo naši gasilci prinesli tik pred Božičem, da bomo vsakoletno gesto izpeljali na brezstičen način. 


Seveda pa bomo še posebej v teh težkih časih veseli vsakega vašega prispevka, ki ga lahko izvedete na več načinov:
Na naši spletni strani http://www.grabsinskibreg.si/dohodnina  je mogoče prenesti obrazec za namenitev 0,5% dohodnine našemu gasilskemu društvu z podatki in navodili. Potrebno je samo izpolniti obrazec in ga dostaviti ali poslati na finančno upravo na Ptuju ali drugod.

Druga najsodobnejša možnost je donacija sredstev preko spletne aplikacije E-donacije na naslovu https://edonacije.si/zagasilce-si/, ki so prva donatorska platforma v Sloveniji, preko katere se lahko nameni del dohodnine brez digitalnega certifikata,  prek mobilnega telefona ali računalnika v nekaj korakih kar iz udobnega naslonjača toplega doma. Želimo vas posebej opozoriti, da je v spustnem seznamu pod DONIRATI ŽELIM potrebno izbrati PGD Grabšinski breg, da bo dejansko namenjen del dohodnine prišel do nas.


Vsako leto se v državno blagajno vrnejo milijoni evrov, ki ostajajo nerazporejeni. To so sredstva, ki so na razpolago in jih ne izkoristimo, saj smo premalo aktivni na tem področju. Povprečna višina donacije 0,5 % dohodnine je v letu 2019 znašala 10,99 €. To je donacija, ki se izvaja na letnem nivoju, donator donira enkrat, društva prejemajo donacije vsako leto.


O tej možnosti smo aktivni tudi na družbenih omrežjih  ( FB) preko katerih lahko dostopate do informacij in sledite korakom za pomoč gasilcem Grabšinski breg sedaj, ko pomoč potrebujemo sami, da se bo naše delo in poslanstvo lahko nadaljevalo tudi po izteku razmer kakršnim smo priča sedaj in vse leto, ki se izteka.


Poziv k akciji si lahko ogledate tudi na povezavi : Poziv predsednika GZS k donaciji za gasilceZa tiste nevešče sodobne informacijske tehnologije pa smo pripravili tudi še klasičen plačilni nalog, ki je s spremnim besedilom priložen zapisu na spletni strani.

Za ogled letaka kliknite na povezavo: Letak za donacijo PGD Grabšinski breg
                                                                                                                                                        
                                                                                                     Iskrena hvala za vsak vaš prispevek.
                                                                                                                                                              
                                                                                                                                                                                     Gasilci PGD Grabšinski breg

Naši podporniki

  • Sponzor1
  • Sponzor2
  • rthrt htr hrth rt