Kdo smo

Smo prostovoljno gasilsko društvo druge kategorije in osrednja gasilska enota občine Juršinci. Svoj sedež in prostor imamo na naslovu Zagorci 61c, pošta 2256 Juršinci.

Ravnamo se po Zakonu o varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami in dopolnitvah, Zakonu o gasilstvu, Zakonu o varstvu pred požarom in pravilih gasilske službe. Društvo, kot tako, se ravna po Zakonu o društvih, operativci pa moramo velikokrat svojim šefom v službah pokazati na 25 in 36a člen Zakona o gasilcih.

Uradno smo bili ustanovljeni v januarju leta 1939, na domačiji Avgusta Šek na Grabšinskem bregu. Takrat so vsi ustanovni člani bili mnenja, da društvu poimenujejo Grabšinski breg, čeprav to ime uradno na zemljevidu sploh ne obstaja.

Trenutno štejemo 112 članov in članic, od tega je 47 operativcev. Operativci smo tisti ta “pravi” gasilci, osebe s srcem in tisti, ki vam prihitimo na pomoč, ko le to potrebujete. Število članov se skozi leta vedno spreminja. Zagotovo si svoje vrste želimo še povečati. 

V kolikor je v Vas še kaj tistega, za marsikoga že zdavnaj izgubljenega čuta, do sočloveka, potrebnega pomoči, vas vabimo, da se nam pridružite. Kontaktirajte nas preko E-pošte, ali preko našega foruma na Facebook strani, z veseljem vas bomo sprejeli medse. Ponudimo vam lahko veliko adrenalina, odličen izkoristek vašega prostega časa, tveganje vašega življenja, krajšanje vašega spanca, prepir s šefom, ker vas ni bilo v službo, vse to in še več, največkrat, niti za hvala lepa ne.

Prostovoljni gasilci, ne glede na lokacijo, smo premalo spoštovani, životarimo, malo ljudi se zaveda, da smo še kako potrebni. Nič ne prosimo, za svoje delo ne zahtevamo plačila, nikoli ga nismo in ga ne bomo . . ., želimo si samo spoštovanja, pogleda v oči in izrečene besede, HVALA VAM.

Naši podporniki

  • Sponzor1
  • Sponzor2
  • rthrt htr hrth rt