2.4.2022 - Zaključek tečaja za strojnika v organizaciji GZ občine Juršinci v PGD Grabšinski breg

Tečaj strojnik v gasilstvu

V drugi polovici februarja ob koncu dolgotrajne epidemije in začasni prekinitvi vseh vrst izobraževanj je GZ občine Juršinci organizirala tečaj za strojnika v gasilstvu z namenom izobraziti svoje in pridružene člane pravilnega rokovanja s stroji in napravami, ki jih gasilci potrebujemo pri svojem delovanju na področju gasilstva.  

K tečaju smo povabili tudi sosednja gasilska društva, da smo dopolnili število tečajnikov do optimalne zasedenosti. Skupaj se je izobraževanja udeležilo 41 tečajnikov.

Našemu tečaju so se gasilcem Grabšinski breg in Gabrnik pridružili tudi člani PGD Polenšak, Dornava, Moškanjci in Destrnik.

Operativci so pridobili znanje na področju strojništva ter se tako seznanili z elektro agregati, črpalkami za nevarne snovi, pnevmatskimi napravami, hidravličnimi črpalkami in črpalkami za distribucijo vode pri gašenju. Pridobili so tudi veliko praktičnih znanj v izvedenih praktičnih vajah. Zaključek vaj in praktičnega usposabljanja smo sklenili s postavitvijo črpalk v verigi, črpanjem vode iz zunanjega vira s črpalko v avtomobilu in izdelavo težke in srednje pene za gašenje.

Nekaj utrinkov in fotografij si lahko ogledate v zavihku galerija v fotogaleriji.

Naši podporniki

  • Sponzor1
  • Sponzor2
  • rthrt htr hrth rt