2.6.2022 - Prevzem novega vozila GVM-1 


PREVZEM NOVEGA GASILKEGA VOZILA GVM-1 VW Caravelle


Prostovoljno gasilsko društvo Grabšinski breg je po menjavi in pridobitvi GVC 16/25 v letu 2019 ter zavezi do krovne organizacije pristopilo še k menjavi GVV-1 in tako v letu 2021 naročilo novo vozilo za prevoz moštva VW Caravelle.

Ob menjavi prvega vozila smo sprejeli odločitev, da zamenjamo kombinacijo vozil z namenom dopolnjevanja s sosednjim društvom iz Gabrnika, kar pomeni, da bomo pridobili vozilo z večjim številom moštva ter več opreme za primere reševanja in gašenja.  Glede na to, da smo veter pri nabavi novega vozila zajeli s polnimi jadri že pri nabavi GVC 16/25  smo tudi za moštveno vozilo konkretno pristopili k nabavi v letu 2021 in v mesecu juniju 2022 že prevzeli podvozje za novi gasilski avto pri proizvajalcu nadgradenj GVP iz Črešnjevca pri Slovenski Bistrici. 

Podjetje GVP bo osnovno izvedbo vozila za prevoz moštva nadgradilo z vsemi potrebnimi elementi po tipizaciji GZS, da bo vozilo skladno z vsemi predpisi za interventna vozila.

Društvo pripravlja svečan prevzem novega gasilskega vozila v mesecu oktobru, ki je mesec varstva pred požari, kar je naše prvotno poslanstvo. Seveda pa že sedaj vabimo vse občane občine Juršinci na svečanost ob prevzemu novega gasilskega vozila GVM-1.

Naši podporniki

  • Sponzor1
  • Sponzor2
  • rthrt htr hrth rt