20.6.2020 - Ko se ženi poveljnik PGD Grabšinski breg

Danes je marsikdo debelo pogledal, ko so, okrog pol četrte popoldan, na glavno cesto v vasi Zagorci pridrveli Grabšinski in Gabrniški gasilci, izvlekli cevi in zasedli položaje.

Ker se je vedelo za razlog nujne intervencije, so se prisotnim usta razlezla v nasmešek, tako da je marsikdo izmed njih odložil svoje nujne opravke in počakal na prihajajočo povorko vozil.

Nujna gasilska intervencija Juršinskih gasilcev na glavni cesti skozi vas Zagorci je bila namreč posledica tega, da je njihov član in poveljnik Matej, po dolgotrajnem in vztrajnem oklepanju samskega stanu, ki se spodobi tako gasilcu, še posebej pa poveljniku, slednjič le klonil pod bremenom odgovornosti, se dal okovati s spono poročnega prstana ter si, skupaj s svojo izbranko Vesno, pustil nadeti zakonski jarem.

Njegovi prijatelji gasilci so ga od namere sicer dobronamerno hoteli odvrniti, ampak sladki strup Kupidove puščice se je že preveč razširil po žilah in Matejevem srcu, katerega samska svoboda je bila že nekaj časa zgolj navidezna.

No, saj sploh ni bilo tako hudo, Matej se namreč ni prav nič upiral, prej nasprotno, saj ga ni bilo treba vleči na matični urad, le samski gasilci, ki gremo že krepko v cvet, se radi malce pohecamo na račun naših sotrpinov, ki zapuščajo samski stan. 

Kakorkoli že, vse Matejeve oboževalke obveščamo, da je Matej od današnjega dne uradno oddan, taisto obvestilo pa velja tudi za oboževalce njegove žene Vesne, predvsem za gasilske kolege, ki morajo upoštevati, da njihov pozdrav »Na pomoč!«, ne zajema pomoči na vseh področjih, kjer bi jo bili morda, navihani kot so, pripravljeni nuditi.

Z žalostjo v srcu sporočamo, da je v Juršinskih samskih vrstah nocoj nastala vrzel, ki jo bo stežka zapolniti, zato pa s toliko z večjim veseljem in radostjo Vesni in Mateju želimo vesel in lahek zakonski jarem ter vse najlepše na njuni skupni življenjski poti.

Srečno in na mnoga vesela skupna leta!

                        Gasilci PGD Grabšinski breg

Naši podporniki

  • Sponzor1
  • Sponzor2
  • rthrt htr hrth rt