28.6.2020 - Zlata poroka gasilcev PGD Grabšinski breg

Lansko leto smo uspešno zaključili in v garažo pripeljali novo gasilsko vozilo GVC 16/25. Celotno dogajanje smo pospremili s slavnostjo in svečanim prevzemom. In prav slavnosti nadaljujemo tudi letos vendar na osebni ravni naših članov.

Teden dni nazaj smo v zakonski stan pospremili našega poveljnika in mu  zaželeli veliko skupnih let v zakonu ter obilo družinske sreče in, da se bo sedaj prav tako udeleževal aktivnosti društva kljub vsem obveznostim.

To nedeljo pa smo imeli izjemno čast izpeljati slavolok za zlatoporočenca iz vrst PGD Grabšinski breg.  Dogajanje smo pričeli v Juršincih, kjer smo ju v spremstvu gasilskega vozila in modrih luči pospremili izpred domače cerkve pred gasilski dom Grabšinski breg. Na ravnici pred gasilskim domom smo pripravili slavolok curkov vode v znak spoštovanja in zahvale za vso prehojeno pot v gasilskih vrstah, ki je še celo daljša kot so leta katera sta že poročena.

Zlatoporočenca smo povabili pred gasilski dom, kjer smo izročili simbolično darilo in nazdravili s kozarčkom domačega ter izrekli željo predvsem po zdravju in, da še  naprej rada prihajata v naše vrste.

Naj povemo, da je zlatoporočenec Stanko dolgoletni predsednik društva, ki je zelo veliko prispeval k temu, da imamo domači gasilci danes urejen gasilski dom v katerem se lahko družimo in hranimo vso opremo, ki jo potrebujemo za razne gasilske intervencije.

Zlatoporočenka Vera pa je, niti prešteti ne znamo, spekla domač kruh in ostale dobrote za občne zbore in praznovanja.  Oba sta tekom let opravljala in še opravljata razne funkcije v društvu, ki so znatno prispevale k razvoju in napredovanju društva na vseh področjih delovanja v društvu in vasi. Društvo je že vseskozi vezano prav na zlatoporočenca, ker sta do nedavnega prebivala v neposredni bližini gasilskega doma in prav vsaka zadeva in akcija, ki se je dogajala je bil nekdo iz te družine prisoten ter pomagal po svojih najboljših močeh.  

Oba slavljenca sta veliko let in še posebej sedaj v vrstah starejših gasilcev aktivna v tekmovalnih desetinah s čimer dokazujeta, da so leta samo številke, ki jima ne pridejo do živega.  

Hvala za doprinos v gasilskih vrstah domačega društva.

Srečno in na mnoga zdrava skupna leta še naprej !

                        Gasilci PGD Grabšinski breg

Naši podporniki

  • Sponzor1
  • Sponzor2
  • rthrt htr hrth rt