30.9.2022 - Prevzem novega gasilskega vozila GVM-1 pri GVP


Prevzem novega gasilskega vozila za prevoz moštva GVM-1 VW Caravelle pri izdelovalcu nadgradenj GVP


Prostovoljno gasilsko društvo Grabšinski breg in ožje vodstvo društva je v petek v poznih popoldanskih urah prevzelo pri izdelovalcu nadgradenj novo vozilo za prevoz moštva VW Caravelle.

Ob menjavi prvega vozila smo sprejeli odločitev, da zamenjamo kombinacijo vozil z namenom dopolnjevanja s sosednjim društvom iz Gabrnika, kar pomeni, da smo pridobili vozilo z večjim številom moštva ter več opreme za primere reševanja in gašenja.  Glede na to, da smo veter pri nabavi novega vozila zajeli s polnimi jadri že pri nabavi GVC 16/25  smo tudi za moštveno vozilo konkretno pristopili k nabavi v letu 2021 in v mesecu juniju 2022 že prevzeli podvozje za novi gasilski avto pri proizvajalcu nadgradenj GVP iz Črešnjevca pri Slovenski Bistrici, ter ga na današnji dan prevzeli v tem podjetju.

Podjetje GVP je osnovno izvedbo vozila za prevoz moštva nadgradilo z vsemi potrebnimi elementi po tipizaciji GZS, da je vozilo skladno z vsemi predpisi za interventna vozila za potrebe gasilcev.

Društvo pripravlja svečan prevzem novega gasilskega vozila v mesecu oktobru, ki je mesec varstva pred požari, kar je naše prvotno poslanstvo. 

Naši podporniki

  • Sponzor1
  • Sponzor2
  • rthrt htr hrth rt