7.9.2022 - Sprejem za gasilce junake pri predsedniku države Borutu Pahorju

Predsednik republike Borut Pahor je na Brdu pri Kranju v znak hvaležnosti sprejel gasilce, prostovoljce in druge sodelujoče pri gašenju julijskih požarov na Krasu, največjih v zgodovini Slovenije. Junakom, kot je poimenoval posameznike, ki se borijo s požari ter ščitijo ljudi in njihovo premoženje, je vročil priznanje jabolko navdiha.

Dvorana Grandis kongresnega centra na Brdu pri Kranju je bila zapolnjena do zadnjega kotička. Če bi želeli organizirati sprejem za vse, ki so tako ali drugače sodelovali v intervenciji ob julijskih požarih na Krasu, bi bila premajhna tudi dvorana v Ljubljanskih Stožicah, je dejal Pahor. Ob tem je spomnil na julijske obsežne požare na Krasu: "Cela država, vsi ljudje, ne glede na številne razlike med nami, smo takrat držali pesti, da bi vam čim prej uspelo pogasiti požar."

Gasilska zveza občine Juršinci je dobila za ta dogodek 1 mesto, ki se ga je udeležil udeleženec intervencij na Krasu poveljnik GZ občine Juršinci Aleš Frlež.

Gasilci in gasilke iz naše zveze so na intervencijah na Krasu sodelovali v štirih odpravah,  Skupaj je na Krasu iz naše zveze sodelovalo 36 gasilcev.

Naši podporniki

  • Sponzor1
  • Sponzor2
  • rthrt htr hrth rt